top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Gestreepte Uil bezoekt West Cobb Bird

Dat is het! De Gebande Uil bezoekt drie dagen op rij de vogels van West Cobb!

Terwijl Cobb County (Marietta, Georgia) blijft groeien en nieuwe onderverdelingen, winkelcentra en buurtwinkels worden gebouwd, nemen de oude bossen in het gebied af. We hebben het geluk dat we in een "oudere" wijk wonen die in de jaren zeventig is gebouwd en dat tijdens de bouw veel bomen niet zijn verwijderd. Ik denk dat dit een van de belangrijkste redenen is waarom onze vogelomgeving zo divers is. Alleen al in onze achtertuin leven meer dan 50 soorten vogels en minstens een dozijn soorten zoogdieren!

gestreepte uil uil alexander
gestreepte uil uil alexander

Soms (in het late voorjaar of de vroege zomer) horen we 's nachts uilen, maar we zien ze zelden. Een paar dagen geleden ging ik minstens 45 minuten voor donker op pad om wat foto's van Amerikaanse putters te maken. Ik kijk regelmatig om me heen en zoom in op verschillende plekken in de tuin als mij iets opvalt. In dit geval zag ik met het blote oog iets dat leek op een bal van bruine vacht of veren, direct op een hekpaal geplaatst. Ik dacht even "dat lijkt echt op een grote eekhoorn" en toen moest ik inzoomen met mijn camera om te zien wat het was. Ik was verrast toen ik hoorde dat het een gestreepte uil was! Ja, er was een gestreepte uil bij ons op bezoek. Maar het wordt beter! De uil (we zullen hem Owlexander noemen) is de laatste tijd meerdere keren terug geweest! (Dit is de foto die ik nam toen ik Ovleksandr voor het eerst zag op het hek hieronder!)

De gestreepte uil doet een dutje vóór zonsondergang.
De eerste keer dat we hem ontmoeten, vinden we O'Alexander slapend op het hek.

Gelukkig hebben we Uil Alexander nog niet zien wegjagen van vogels, waarschijnlijk omdat het dieet van gestreepte uilen behoorlijk divers is, en hoewel vogels daar wel deel van uitmaken, genieten ze zeker ook van andere lekkernijen! We hebben in het verleden veel eekhoorns, eekhoorns gezien, een muis gezien en zelfs vliegende eekhoorns gezien. Uilen eten het liefst kleine knaagdieren, maar ze eten ook reptielen, amfibieën, kleine vogels en zelfs grotere insecten. Hier is een korte video van Oleksandr bij ons hek (ongeveer 35 meter van de achterpoort waar hij met de camera staat!)


Zijn gestreepte uilen 's nachts of overdag actief?

Vraagt u zich af of gestreepte uilen 's nachts of overdag actief zijn? Lees hieronder voor meer informatie! Ik heb gestreepte uilen gezien in verschillende lokale parken (Camp Park, Allatoona Creek Park en Green Meadows Preserve). Ze zitten meestal laag in hoge bomen en zitten vrij dicht bij de stam. Ze zijn goed gecamoufleerd en hun veren dragen bij aan deze verhulling. Terwijl hij gisteren naar de uil Alexander keek, vloog hij van boom naar boom, landde, zette een paar stappen recht op de stam af, verstijfde toen en verdween bijna uit het zicht. De kleur van de veren kwam bijna perfect overeen met de bast van de boom, en na een tijdje hervatten de vogels hun activiteit om hem heen alsof hij er niet was. De gestreepte uil kan overdag zeer actief zijn, afhankelijk van zijn voedselbronnen, of het nu broedseizoen is of niet, en er is altijd de mogelijkheid dat iemand veel lawaai (auto's, motorfietsen) in zijn leefgebied zal maken verstoor het. , , bladblazer, enz.).


Waar nestelen gestreepte uilen?

Gebande uilen nestelen vaak in natuurlijke holtes in bomen, waar door verschillende natuurlijke oorzaken (stormen, insecten, schimmels of zelfs bliksem!) een tak kan zijn gevallen of er een gat in de stam kan zitten. Ze kunnen echter ook nestelen in soortspecifieke volières, met zeer nauwkeurige metingen voor vogels van dit formaat. De nestkast van een sialia kan bijvoorbeeld slechts 11 inch hoog en 5 1/2 inch x 5 1/2 inch breed zijn, met een ingangsgat van 1 1/2 inch. Een uilenhuis op een helling moet echter ongeveer 30 centimeter lang zijn, met een vloer van 24 inch x 24 inch en een ingang van 6 inch breed. Kijk eens hoe groot deze vogel is!


Zijn gestreepte uilen territoriaal?

De gestreepte uil is, net als veel andere vogels, erg territoriaal. Ze vechten misschien om voedselgebied, maar meestal bemoeien ze zich alleen met hun eigen zaken. Ze kunnen echter gevaarlijker en agressiever worden als ze een nest in de buurt hebben, vooral als er kuikens in de buurt zijn en ze zich in de "beschermende oudermodus" bevinden. Ik was ooit aan het mountainbiken met een vriend in de bossen van Woodstock, Georgia, en een Gestreepte Uil vlak voor me begon mijn vriend te achtervolgen! We kunnen alleen maar aannemen dat we te dicht bij een vogelnest of een kleine uil reden.



Bedankt voor het lezen van onze blog over de Gebande Uil die ons deze week bezocht.

Het is indrukwekkend hoeveel vogels er naar Marietta komen en we zien meer gevechten tussen soorten dan we denken! Deze week hadden we ook een Roodstaartbuizerd en een Coopersbuizerd. Het lijkt alsof vogels fluiten! Hiermee gaan ze op een veilige plek lekker eten zoeken. Dank aan alle vogelliefhebbers voor het lezen van onze blog!



0 views0 comments

Comments


bottom of page