top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Introductie van Eastern Touhi (voorheen Rufus Said Touhi).

Volwassen mannelijke touhi met rood gezicht
Volwassen mannelijke tohi met rode kant poseren voor een foto

De Rufous-side Towhee is een mooie, vriendelijke vogel die vaak wordt gezien door vogelliefhebbers in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De aantrekkelijke zwarte, blauwe en witte kleuren maken het gemakkelijk om te lezen en te luisteren. De kenmerkende roep van de towhee, die klinkt als 'drink thee' of 'teen hiaaa', maakt de roodzijdige towhee tot een geweldige vogel om in de tuin te houden.

Rufus Touhi zittend op een hekpaal
Mannelijke Rufous Touhi zittend op een hekpaal

Hoe ziet lupus laterale touhi eruit? Mannelijke Rufous Touhi zijn gemakkelijk te herkennen aan hun donkerzwarte kop, rug en staart, die contrasteren met hun helderwitte buik en roestkleurige zijkanten.

Volwassen vrouwelijke Rufus Touhi in zonlicht
Volwassen vrouwelijke lupus touhi zit in fel zonlicht

Het vrouwtje, hoewel minder levendig, heeft een prachtig, warmbruin verenkleed in plaats van het helderzwarte verenkleed van het mannetje, maar heeft nog steeds dezelfde rode rand tussen haar vleugels en helderwitte buik.

Een zijrood verkennerskalf zit dichtbij de camera.
Een zijrood verkennerskalf zit dichtbij de camera.

Ibis-kuikens hebben niet de donkere, felle kleuren van hun ouders, maar hebben in plaats daarvan bruine, gevlekte strepen die gemakkelijk de natuurlijke kleuren van hun omgeving nabootsen. Mannetjes hebben echter een donkerder en contrastrijker verenkleed, dus je kunt ze misschien identificeren door goed te kijken of een verrekijker van hoge kwaliteit (of een digitale camera) te gebruiken.

Jonge mannelijke rufous towhi zittend in een buxusstruik
Jonge mannelijke rufous towhi zittend in een buxusstruik

Wat eet Ruperside Tohi? (Wat is het Red Noodle Toui-dieet?)

Roodzijdige Toki voeden zich voornamelijk op de grond en zoeken naar insecten, zaden en fruit. Hij houdt vooral van zonnebloempitten en gebroken maïs. Door dit voedsel bij uw vogelvoeder aan te bieden, kunt u deze prachtige vogels naar uw tuin lokken.

Een volwassen vrouwelijk verkennersuniform met rode zijkanten zit met een stuk goudklompje.
Een volwassen vrouwelijk verkennersuniform met rode zijkanten zit met een stuk goudklompje.

Waar bewegen roodzijdige toquis zich tijdens de winter?

In de winter geven rode toquis de voorkeur aan gebieden met dichte struiken, bosranden en weelderige velden. Deze omgevingen bieden voldoende dekking en voedselbronnen, waardoor tuinen met lage struiken en bomen ideaal zijn als winterhabitat. Het hele jaar door verkrijgbaar hier in Marietta, Georgia.

Waar brengen Rufous-side Towhees hun lente en zomer door?

Zomerhabitat: Tijdens de zomer verblijven deze vogels vaak in hetzelfde leefgebied, maar zijn ook te vinden in meer open bossen en bosranden waar ze broeden. Ze bouwen nesten hoog boven de grond en verstoppen ze in struiken om hun jongen te beschermen.

Een klein rufous towie-kuiken zit in onze tuin na een regenbui.
Een heel klein rufous towhi-kuiken zit in onze tuin na een regenbui.

Heeft u meer vragen over gegevens die hier niet vermeld staan? Laat het ons weten in de reacties! Wij duiken altijd graag voor u en ons in de wereld van tuinvogels! Voor de korte termijn raden wij u echter aan de volgende pagina's te raadplegen:


Bezoek hier Audubon 's Eastern Scouting-pagina.

All About Birds heeft ook geweldige hulpmiddelen voor sleeptouwen!


Als je van dichtbij en persoonlijk kennis wilt maken met Rufous-side Toquis en andere prachtige tuinvogels, zijn hier enkele aanbevolen producten die je ervaring zeker kunnen helpen verbeteren.

0 views0 comments

Comentários


bottom of page