top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Maak kennis met de Tufted Mees!

In deze blogpost laten we je graag kennismaken met een van onze favoriete tuinvogels: de Kuifmees! We hebben foto's en informatie over deze levendige kleine vogels voor u opgenomen!

Iedereen, ik wil Mickey graag ontmoeten. Dit is onze vriend, de kuifvleermuis, uit de regio Marietta, Georgia. Hij maakt ons 's ochtends wakker met een hoge roep en vertelt ons dat we Saffloerzaden en C&S Suet Nuggets (ook bekend als Scoob Balls) moeten inslaan. Mickey kan niet goed overweg met andere vogels, maar als het buiten warm genoeg is, vindt hij het heerlijk om in het vogelbad te baden en als een puppy in het waterpark te spelen.


Marietta heeft het geluk deze vogels het hele jaar door te zien. Ze zijn erg snel en hun doelen (het vangen van een enkel saffloer- of zonnebloemzaadje of een stuk C&S-pak ) zijn zeker een eerste blik waard.

getufte vleermuis zittend op een boomtak
Kuifmees zat op een tak in Birds of West Cob

Tufted Mees heeft het vermogen om onder grappige hoeken te vliegen, even te gaan zitten, een zaadje uit een sondevoeder te pakken en binnen enkele seconden weer op te stijgen. Je zult geduld moeten hebben om het vast te leggen en hopelijk een of twee van de frames vastleggen terwijl het pauzeert en probeert het juiste zaad te vinden.

Een Kuifmees die voor een foto poseert.
Dronken mees poseren voor een foto

Getufte mezen (meervoud voor mezen) nestelen doorgaans in sialiaboxen of dozen van vergelijkbare grootte en vorm. Hun oproepen zijn overal in het zuidoosten van de Verenigde Staten te horen en ze fluiten om vrienden op te roepen.

Wat eten kuifvleermuizen? We hebben het al gehad over saffloerzaden en zwarte zonnebloempitten, maar we hebben ook gezien dat ze kleine stukjes pinda's, C&S Suit Nuggets en in de koudere maanden blikjes gedroogde insecten aten.

Dronken mees eet een stuk lamsvlees
Dronken mees eet een stuk lamsvlees

Houd jij net zoveel van Mickey en Chickadees als wij? Laat gerust uw opmerkingen hieronder achter. Wij horen graag van u! Bedankt voor het lezen @birdsofwestcobb .

Vergeet niet om het te delen met je vrienden en buren die net zoveel van wilde vogels houden als wij!

0 views0 comments

Comments


bottom of page