top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Wat is de beste manier om eekhoorns uit uw tuin te verwijderen?

In een eerdere blogpost hadden we het over een effectieve val om gele wespen uit uw perceel te verjagen. Laten we deze keer eens kijken naar de beste (en slechtste) manieren om eekhoorns uit je tuin te verwijderen. We zullen het hebben over gifstoffen, elektronische vallen, hoe je het voeren van vogels helemaal kunt stoppen, en tot slot de beste en meest humane vallen, zodat je ze naar een nabijgelegen park of leegstaand pand kunt brengen zonder enige schade aan te richten.

Waarom zou je eekhoorns uit je tuin willen verwijderen? Ze zijn schattig, behoorlijk vredig en vormen geen fysieke bedreiging voor ons mensen. Tenzij je tijdens het maaien van het gazon in een nieuw aangelegd eekhoornhol loopt. Of wat als een eekhoorngat en een tunnel verlaten zouden worden en erger nog, ze zouden instorten in de regen en nu heb je een klein zinkgat in de tuin dat gevuld moet worden. Wat nog erger is, een verlaten eekhoornhol is de ideale kandidaat voor een koningin met gele jassen om zich in de lente te vestigen en een nieuwe, zwaar beschadigde kolonie te bouwen.

Oké, oké, ik begrijp waarom je deze schattige wezens kwijt wilt, maar waarom kunnen we niet allemaal gewoon met elkaar overweg? Chipmunks zijn middelgrote knaagdieren. Ze staan bekend om hun vermogen om zich zeer snel te reproduceren en de populaties te vergroten. Als u een grote vogelvoeder bent zoals wij, genereert u waarschijnlijk veel vogelafvalzaad (hierboven) in uw voederbakken. Dit zaadafval zal uiteindelijk eekhoorns, eekhoorns en mogelijk ratten of muizen aantrekken. Simpel gezegd: je geeft eekhoorns eten en zij zullen die brandstof gebruiken om zich voort te planten en zich dan weer voort te planten.

De eerste paar jaar zagen we eekhoorns in de buurt en dachten er niet veel over na. Opeens leek het alsof ze door de hele tuin liepen. Het duurde een tijdje voordat hun aantal daalde en af en toe zien we ze weer. Als je er meer dan 2 of 3 tegelijk ziet, moet je ze onmiddellijk vangen en verplaatsen, anders explodeert de populatie letterlijk.

Mijn buurman vertelde me dat ik gif moest gebruiken om van het aardeekhoornprobleem af te komen. Wat denk je? Dit gif wordt al honderden jaren gebruikt om de wereld van knaagdieren te verlossen. Dit werkt, maar het heeft ecologische bijwerkingen en we raden gif niet aan, omdat een zieke of vergiftigde aardeekhoorn kan worden gedood door een havik of uil, een wasbeer, een buidelrat, of zelfs een huiskat of uw hond kan worden opgegeten.

Als het gifkorrels zijn, is het bovendien zeer waarschijnlijk dat de vogels het gif zullen vinden en het ook zullen inslikken, waardoor ze zullen sterven. Enkele vogels die we op de grond zien eten zijn:

  • Carolina-regens, winterregens

  • tjilpende vogels, zangmus, witkeelmus

  • bruine ruziezoekers

  • roodzijdige touahi

  • noordelijke kardinalen

  • heremietlijster

  • Pijnboomzanger, Geelstuitzanger, Tennesseezanger

Een andere reden die u misschien zou willen overwegen als de bovenstaande redenen u niet bang maken, is de locatie van dode eekhoorns. Als ze uiteindelijk de emmer verlaten, kun je niet kiezen waar ze terechtkomen. Ze kunnen op een ontoegankelijke plek in uw huis terechtkomen, zoals onder een terras of veranda. Dan zullen ze gaan rotten en stinken. Dat wil niemand!

Welnu, ik zie dat sommige mensen elektronische knaagdiervallen gebruiken die hun doelwitten in een oogwenk doden. Hoe zullen ze samenwerken met de Chipmunks? We hebben ze ook gezien achter onze plaatselijke supermarkt en in een winkelcentrum. Deze elektronische vallen worden als behoorlijk humaan beschouwd omdat ze tot doel hebben hun doelwitten onmiddellijk te doden, maar ze zijn eigenlijk ontworpen voor andere knaagdieren (ratten) die plekken kunnen opsnuiven waar nestmateriaal in de buurt is. Of het zou voedsel kunnen zijn. Chipmunks zijn echt op zoek naar vogelzaad en dat is alles. Bovendien zijn ze vrij duur en moeten ze ook worden opgeladen.

Met een heel eenvoudige valstrik en een heel eenvoudige aastechniek kon ik ze bijna allemaal vangen en naar een park een kilometer of twee verderop brengen. Ik gebruik al tientallen jaren vallen van het merk Hawahart . Ze zijn extreem duurzaam, herbruikbaar, gemakkelijk schoon te maken en herbruikbaar. Ik heb een paar vallen ontworpen voor kleine en middelgrote knaagdieren, en aangezien we verschillende vogelvoederhuisjes hebben, benut ik mijn tijd optimaal door ze te vangen en ze met twee tegelijk naar het park te brengen.

Meestal plaats ik een van deze humane vallen onder elke feeder die het verst van elkaar verwijderd is. Het grootste geluk dat ik had was dat ik geen pinda- of amandelboter gebruikte, maar in plaats daarvan mijn handpalm gedeeltelijk vulde met een klein vogelzaadje, het voorzichtig in de val gooide, vervolgens het huis binnenstapte en wachtte. Ik plaats de vallen graag onder de twee verste feeders, dit is omdat wanneer er één afgaat, het geluid de anderen in veiligheid zal brengen als ze te dichtbij zijn als de deuren snel sluiten.


Met een kleine afstand tussen hen zullen andere eekhoorns en zelfs vogels hard fladderen en dan doorgaan met hun normale schema.


Als je ze eenmaal hebt gevangen, draag je de val eenvoudig naar de kofferbak (of naar het luik als je een vrachtwagen of SUV hebt) met behulp van de ingebouwde draaggreep. Ik raad echter aan om karton of vuilniszakken onder de val te plaatsen, omdat de eekhoorns erg opgewonden zullen zijn als ze in je kofferbak zitten en zeker wat zaden uit hun wangen zullen verdrijven, en misschien zelfs een beetje uitwerpselen of urine. Wanneer je bij het park aankomt, open je eenvoudig de vrachtwagen, open je snel een luik en wacht je een paar seconden. Kleine eekhoorntjes vliegen als kanonnen de deur uit!


Hieronder heb ik een productlink opgenomen voor het specifieke valmodel dat we al enkele jaren gebruiken. In plaats van gif of dure elektronische tegenmaatregelen te gebruiken, raden we je ten zeerste aan een van deze Hawahart- vallen te proberen. Bedankt voor het lezen!


0 views0 comments

Comments


bottom of page