top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Wat is de staatsvogel van Georgië?

Updated: Sep 30

Deze blog beantwoordt de veelgestelde vraag: “Wat is de staatsvogel van Georgië?” » Je denkt misschien dat het een mug is, maar het is eigenlijk een bruin winterkoninkje.


Als je naar Georgië reist of er woont, vraag je je misschien af: "Wat is de staatsvogel van Georgië?" »De staatsvogel van Georgië is het bruine afval. Het werd in 1935 door de gouverneur van Georgië ( Eugene Talmadge ) als staat gekozen, maar pas in 1970 werd het officieel erkend na lobbywerk door de Georgia Garden Club. Meer hierover kunt u lezen in het AJC -artikel hier.

Een bruine spotvogel (Georgische staatsvogel) zit in een boom boven zijn nest.
Een bruine spotvogel (Georgische staatsvogel) zit in een boom boven zijn nest.

We noemen de noordelijke Whippersnapper ‘Thor’. Want als hij aanwezig is, domineert hij het voergebied volledig. Hij glijdt gemakkelijk en zit laag bij de grond. Na een snelle veiligheidscontrole (havik, kat, mens) zwerft hij over de grond op zoek naar insecten of meelwormen die naar hem en andere vogels worden gegooid. Soms grijpt hij de bladeren met beide voeten vast om uit de weg te gaan, en soms gebruikt hij zijn snavel om bladeren te gooien. Hoe dan ook, het is erg leuk om te zien hoe Thor, de zweep van het Noorden, naar voedsel zoekt. Torquays, bluebirds en zelfs Carolina-winterkoninkjes zijn niet bang dat tors hun eten afpakken, dus wees voorzichtig!

Een volwassen bruine dorsmachine zit de perfecte meelworm te plukken voor het ontbijt.
Een volwassen bruine dorsmachine zit de perfecte meelworm te plukken voor het ontbijt.

Er waren wielewaaltjes in onze tuin lang voordat we ze begonnen te voeren, maar als we dat doen, zijn ze dichterbij dan ooit. Als je door een dichte, dichte struik dwaalt en je hoort bladeren ritselen en je ziet een bruine vogel ter grootte van een blauwe gaai of spreeuw, dan is het waarschijnlijk een bruin winterkoninkje.

Jonge bruine winterkoninkjes gaan gemakkelijk op in hun omgeving.
Jonge bruine winterkoninkjes gaan gemakkelijk op in hun omgeving.

Hier is een interessante opmerking over de ogen van het bruine winterkoninkje. Ik heb op verschillende blogs gelezen dat men gelooft dat wanneer Brown Wren heel jong (adolescenten) is, hun ogen bruin of blauw/grijs lijken. Terwijl ze groeien, worden hun ogen geleidelijk geel. Ik vind het interessant dat de meeste artikelen die ik lees gebaseerd zijn op principes. Welnu, hier bij Birds of West Cobb @birdsofwestcobb hebben we ontdekt dat dit waar is.

Een jonge bruine spotvogel blijft even zitten en verdwijnt dan onder een brug tussen de saliebloemen.
Een jonge bruine spotvogel blijft even zitten en verdwijnt dan in de zeggebloemen onder de brug.

Brown Raines heeft een verbazingwekkende woordenschat. Een paar jaar geleden zag ik een Noordelijke Spotlijster die voortdurend toeterde en geluiden maakte. Hoewel indrukwekkend, heb ik verschillende spotvogels hetzelfde zien doen en minstens vier tot vijf keer meer geluiden en geluiden maken dan de spotvogel. Bruine winterkoninkjes kunnen meer dan 1.000 geluiden of oproepen imiteren, en uit onderzoek blijkt dat dit aantal in werkelijkheid veel hoger kan zijn (tot 3.000 oproepen!). Het is gek om over na te denken, en ik heb misschien een grotere woordenschat dan sommige mensen die ik ken... ha! Er is een artikel Bezoek de website van het Georgia Department of Natural Resources, die dieper op dit onderwerp ingaat en gedetailleerde informatie biedt over bruine dorsmachines in het algemeen.

Bruin afval gebruikt zijn lange, gebogen snavels om bladeren om te keren en op zoek te gaan naar nietsvermoedende insecten, spinnen en insecten.
Deze volwassen bruine cuicaco werd gefotografeerd tijdens zijn ontbijt op een koude winterochtend in Marietta, Georgia.

Bekijk hieronder onze nieuwste video waarin je ziet hoe de bruine klopper een bad neemt op een warme dag! Het belang van het onderhouden van een schoon en fris vogelbad voor alle vogels kan niet genoeg benadrukt worden. We hebben zelfs drie verschillende maten terracotta schaaltjes of plantenschaaltjes die prima geschikt zijn voor een vogelbad.



0 views0 comments

Σχόλια


bottom of page