top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Wat zijn de 5 beste sondevoedingsapparaten?

We hebben vijf van de beste sondevoeders geselecteerd om u te helpen er een te vinden die duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en weerbestendig is, zodat uw vogels zich jarenlang kunnen vermaken.

  1. Een nieuwe generatie leuke Yankees

  2. Droll Yankees Klassieke Feeder

  3. Gunstige mascotte 325SCOMBO

  4. Droll Yankees YF-M Yankee Flipper (leuk!)

  5. Audubon Home Producten Buisvormige Pinch Feeder van gegoten aluminium

Een Tufted Chickadee zit op een grappige Yankee-buisvoeder.
Een Tufted Chickadee zit op een grappige Yankee-buisvoeder.

Buisvogelvoeders geven uw gevederde vrienden voldoende ruimte om neer te strijken en de elementen te doorstaan. Sommige van de onderstaande feeders hebben ook extra voordelen!

Houtduif zittend op een buisvormige voerbak met een grote voet.
Een rouwduif zit op een levendige voerbuis voor huisdieren met een grote basis en een zitstok van 360 graden!

invoering:

Sondevoeders zijn een essentieel onderdeel van de voerset van elke serieuze (en recreatieve) vogelaar. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een buisverdeler. Laten we eerst eens kijken naar enkele van de meest voorkomende oorzaken en dan kijken naar de vijf feeders die we hebben gekozen.

  • Zichtbaarheid: U kunt al van ver zien wanneer het voedselniveau laag is en moet worden bijgevuld. Dankzij meerdere zitstokken aan weerszijden van de voerbak kunt u meer vogels zien rusten en eten in een kleinere ruimte.

  • Veelzijdigheid om meerdere soorten vogels aan te trekken: we hebben noordelijke kardinalen, huizen, Carolina- en goudvinken, rouwduiven en meer allemaal tegelijkertijd gezien op onze sondevoeders!

  • Vogelzaad dat in tubefeeders wordt geplaatst, blijft over het algemeen droog (of bijna droog) vergeleken met andere feederontwerpen. Hierdoor blijft uw voerbak langer schoon en zorgt u voor verser voedsel voor uw tuinvogels.

  • Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken: dit is een dieper onderwerp dat we later zullen bespreken. Niet alle buisverdelers zijn gelijk gemaakt!

Een volwassen mannelijke Amerikaanse distelvink zit op een sondevoeder en eet.
Een volwassen mannelijke Amerikaanse distelvink zit op een sondevoeder en eet.

Wat dit laatste en de kwestie van duurzaamheid betreft, zijn er veel goedkope feeders van lage kwaliteit verkrijgbaar bij online winkels en zelfs bij enkele lokale winkels die niet lang meegaan. Ze gebruiken goedkoop acryl/plastic dat na een jaar of twee vervaagt en geel wordt, zodat je de voedselniveaus niet kunt zien of weet of de voerbak schoon is. Bovendien worden sommige feeders gemaakt door bedrijven die drie maanden geleden nog niet bestonden en over drie maanden waarschijnlijk ook niet meer zullen bestaan. Dit betekent dat als er een onderdeel kapot gaat of er een schroef ontbreekt, je deze mogelijk niet bij de klantenservice kunt krijgen (omdat deze niet bestaat!). Dat betekent dat we 5 van de beste sondevoeders op de markt hebben, geproduceerd door topbedrijven door de jaren heen.


Top 5 sondevoeders voor tuinvogels.


1. Droll Yankees Sondevoeder van de volgende generatie

Droll Yankees produceert al jaren vogelvoeders van zeer hoge kwaliteit. Sterker nog, ze doen dit al sinds 1969 en produceerden de eerste commercieel verkochte sondevoeding. Uiteraard is dit de beste keuze op onze lijst! Dit is de perfecte voerbak voor de vogelliefhebber of een echte fan (als je vogels in je familie hebt, zou dit een geweldig cadeau zijn).


Deze oplader bevat:

  • Zaadcapaciteit van 1 pond

  • 4 zit-/zaadpotten

  • UV-gestabiliseerde polycarbonaatbuizen ( voorkomt vervaging en vergeling! )

  • Wordt geleverd met een metalen hanger en metalen dop.

  • Gemaakt in Connecticut!

  • Het hierboven genoemde model kost momenteel $ 39,99 op Amazon . (Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen veranderen.)

2. Droll Yankees klassieke sondevoeder


Deze feeder is een enorme verbetering in grootte en capaciteit ten opzichte van de vorige feeders op onze lijst. De 30" Long Tube Power-variant ( momenteel 25% korting bij Amazon ) beschikt over:

  • Een capaciteit van 4 pond betekent minder bijvullen!

  • Dankzij de 12 metalen zitstokken/voergaten heb je zitstokken voor meer vogels.

  • Nog een premium feeder gemaakt in Connecticut!

  • De huidige prijs voor deze feeder is $ 89,99 (25% korting!). Dit is van grote waarde gezien de duurzaamheid, capaciteit, merk en geschiedenis van dit product.


3. 325SCOMBO Gelukkig beest:

Deze voerbak hebben wij ook gehad. We vinden het leuk dat er in de feeder twee niveaus met kleine tanks zijn. Dit maakt het voor grotere vogels zoals kardinalen, blauwe gaaien en duiven gemakkelijker en comfortabeler om neer te strijken terwijl je geniet. Hier zijn enkele extra functies:

  • Het vuldeksel kan worden vergrendeld om te voorkomen dat eekhoorns het openen en zich tegoed doen aan een vrijwel onbeperkt buffet!

  • GROTE CAPACITEIT: Deze buislader heeft een maximaal gewicht van 4,5 pond!

  • Metalen onderdelen zijn gepoedercoat voor duurzaamheid (dezelfde afwerking die veel wordt gebruikt in mechanische toepassingen in de auto- en commerciële sector).

  • De bronzen afwerking (ook al is het plastic) ziet er geweldig uit en houdt goed stand!

4. Droll Yankees YF-M Yankee Flipper (absoluut een van de beste sondevoeders in ons boek)

Jongens en meisjes, dit is echt een iconische feeder. Sommige mensen denken misschien dat het duur is, maar het heeft een aantal zeer unieke extra functies (om nog maar te zwijgen van het plezier). Onder de feeder bevinden zich de batterijen en de elektromotor. Wanneer een grote hoeveelheid gewicht druk uitoefent op de slip, wordt een motor geactiveerd en begint de slip aan de onderkant van de feeder te draaien. Eekhoorns maken geen schijn van kans. Deze feeder bevat affiliatielinks. Hieronder vindt u enkele extra functies, maar kijk eerst eens naar deze klassieke videoclip waarin u deze feeder in actie ziet! We hebben het over urenlang vermaak! Videocredits voor dit juweeltje gaan naar het Droll Yankees-team.

  • Extra grote capaciteit - zaadcapaciteit van 5 pond!

  • Gepoedercoate metalen onderdelen

  • Eekhoornresistentie 100% !

  • De batterij gaat jaren mee. In de meeste gevallen gaat een volledig opgeladen batterij enkele weken mee.

  • Gemaakt in Connecticut!

  • Het is momenteel in de uitverkoop (11% korting!) En kost $ 153,78 op Amazon.


5. Audubon's thuisproducten gegoten aluminium buisvormige Pinch Feeder:

Deze oplader bevindt zich aan de andere kant van het prijsspectrum dan de Yankee Flipper. Maar het heeft nog steeds amusementswaarde! Huisvinken, paarse vinken, Amerikaanse putters en dennenputters eten tijdens de herfst en winter graag distels in open weilanden en weilanden. Maar nu kappen veel landeigenaren hun distelplanten, waardoor er minder voedsel beschikbaar is voor vinken en putters. U kunt het vervangen door dit gelicentieerde Audubon-product!

  • Deze feeder kan maximaal 1 pond nigerdistelzaad of vinkzaadmengsel bevatten.

  • Er zijn zes voerpoorten/zitplaatsen speciaal ontworpen voor vinken en putters.

  • Felgeel is de standaard voor vinkenvoeders.

  • Er is een Easy Clean-knop waarmee u de basis kunt openen en de oplader eenvoudig kunt reinigen!


Tips voor het kiezen van de juiste buisdispenser

Het is een goed idee om te beslissen welke vogels je wilt voeren. De meeste van de door ons genoemde voederbakken kunnen worden gebruikt met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, van zonnebloemen en saffloer tot gedroogde meelwormen en ten slotte distels (die kleinere zaden hebben dan zonnebloemen). We voeren graag meerdere soorten en zouden meer gespecialiseerde voerbakken voor vinken en distelvinken moeten toevoegen, evenals aparte voerbakken voor blauwe gaaien, kardinalen, duiven en andere grotere vogels. Bekijk hier onze blogpost voor meer informatie over onze favoriete gerechten.


conclusie

Sondevoeders bieden een snelle manier om uw gevederde mussenvrienden te voeren, terwijl ze tegelijkertijd goed voer en meerdere zitstokken krijgen. Dit maakt het een geweldige kijkplek om te zien wat je leuk vindt, zelfs als de voerbak schudt of draait in de lucht. Vogels tijdens het voeren.


Heb jij een favoriete sondevoeding? Laat hieronder een reactie achter en laat ons weten waarom je van dit specifieke model houdt!

0 views0 comments

Comments


bottom of page