top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Welke stofzuigers zijn veilig voor vogels?

Welke schoonmaakproducten zijn veilig voor vogels om voederbakken, nestkasten, vogelbaden, enz. schoon te maken?

Rouwduif drinkt uit een schaal met schoon water @birdsofwestcobb
Rouwduif drinkt uit een schaal met schoon water @birdsofwestcobb

Buren die hun vogels voeren vragen ons vaak naar de schoonmaakproducten die we gebruiken om hun vogels veilig en gezond te houden. Hier presenteren we enkele voorbeelden voor elke categorie schoonmaakproducten. Wij hebben het onderzoek gedaan, zodat u dat niet hoeft te doen! Dit is geen uitputtende lijst van alle schoonmaakproducten die op de markt verkrijgbaar zijn, maar er zijn er misschien al veel die u al in uw voorraadkast heeft. En voor de producten die je niet hebt, heb ik links toegevoegd om ze op Amazon te kopen, zodat je ze rechtstreeks naar je deur kunt laten verzenden!

Een Amerikaans roodborstje neemt snel een bad.
Amerikaanse Robin neemt snel een bad

Bird Safe Cleaner voor het reinigen van vogelvoeders

  1. Azijnoplossing: 1 deel witte azijn op 9 delen water is een veilige en natuurlijke manier om vogelvoeders schoon te maken. Dit komt omdat azijn een natuurlijk ontsmettingsmiddel is dat vogels niet schaadt. Vind geweldige informatie over witte azijn op Amazon: Happy Belly White Vinegar.

  2. Milde afwasmiddel: Milde afwasmiddel, zoals Dawn of Ivory, is perfect voor het schoonmaken van vogelvoeders. Wel is het belangrijk om na het schoonmaken de voerbak goed af te spoelen om eventuele zeepresten te verwijderen. We waren dol op Don nadat we zijn foto's jaren geleden in de krant hadden gezien terwijl hij olievlekken in de Golf van Mexico en Alaska opruimde. Daar werd Don gebruikt om het vet van vogels en andere dieren schoon te maken. Sterker nog, ze hebben nu zelfs “ Free and Clear ” producten die perfect zijn voor het reinigen van diverse vogelvoederhuisjes, vogelbaden en vogelkasten!

  3. Waterstofperoxide: Een oplossing van 3% waterstofperoxide en water is ook effectief voor het reinigen van vogelvoeders. Om er zeker van te zijn dat het veilig is voor uw vogels, mengt u het in de juiste verhouding (1 deel peroxide op 9 delen water). Hier is een link naar een container van 1 gallon met waterstofperoxide om schoon te maken.

  4. Commerciële vogelveilige schoonmaakmiddelen: Sommige fabrikanten bieden vogelveilige schoonmaakmiddelen aan die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van vogelvoeders. Als u de voorkeur geeft aan een kant-en-klare oplossing, kan dit een goede keuze zijn. Microbe-Lift maakt een reiniger op basis van soja die speciaal voor dit doel is ontwikkeld! Je kunt het hier op Amazon bekijken (Directe link naar productpagina op Amazon.com ).

  5. Heet water: U kunt ook kokend water gebruiken om uw vogelvoeder schoon te maken. Giet gewoon water in de feeder, laat het een paar minuten zitten, schrob en spoel de feeder vervolgens grondig af. Deze methode is echter mogelijk niet effectief bij het verwijderen van hardnekkige vlekken of het desinfecteren van de voerbak. Daarom kunt u deze het beste gebruiken in combinatie met andere reinigingsmethoden. Om nog maar te zwijgen van de gevaren van het transporteren van kokend water.

Een bruinkopzijderups die een nestkast inspecteert.
Een bruinkopzijderups die een nestkast inspecteert.

Bird Safe Cleaner voor uw nieuwe huis

  1. Azijnoplossing : Meng 9 delen witte azijn en 9 delen water om een veilig, natuurlijk desinfectiemiddel te maken voor het reinigen van nestkasten.

  2. Waterstofperoxide : U kunt ook een mengsel van 3% waterstofperoxide en water (1 deel waterstofperoxide en 9 delen water) gebruiken om nestkasten veilig en effectief schoon te maken.

  3. Commerciële vogelhuisjesreinigers: Er zijn commerciële vogelveilige stofzuigers op de markt die speciaal zijn ontworpen voor het reinigen van vogelhuisjes. Een van onze meest populaire producten is de “ Bird House Vacuum Cleaner ” van JCS Wildlife . Ze maken een verscheidenheid aan producten, van voederbakken en nestkasten tot stofzuigers en zelfs kleding!

  4. Ongeparfumeerde zeep: Gebruik een milde, ongeparfumeerde zeep, zoals castillezeep, om de nestkast schoon te maken. Na het schoonmaken de nestkast grondig wassen om eventuele zeepresten te verwijderen die schadelijk kunnen zijn voor uw vogel.

Een grijze katvogel neemt een bad in een terracotta schaal gevuld met koud water!
Een grijze katvogel neemt een bad in een terracotta schaal gevuld met koud water!

Vogelveilige reiniger voor het reinigen van vogelbaden

  1. Azijnoplossing : Een mengsel van 1 deel witte azijn en 9 delen water is een veilige en effectieve vogelbadreiniger. Het is een natuurlijk ontsmettingsmiddel dat vogels niet schaadt.

  2. Waterstofperoxide : Een oplossing van 3% waterstofperoxide en water (1 deel waterstofperoxide) is ook een veilige en effectieve vogelbadreiniger.

  3. Commerciële vogelveilige reinigers: Sommige fabrikanten bieden vogelveilige reinigers aan die speciaal zijn ontworpen voor vogelbaden, zoals de " Bird Bath and Statue Cleaner " van JC Wildlife Products.

  4. Ongeparfumeerde zeep: U kunt ook een milde, ongeparfumeerde zeep gebruiken, zoals castillezeep, om uw vogelbad schoon te maken. Spoel het bad na het reinigen grondig uit om eventuele zeepresten te verwijderen.

  5. Bleekmiddel: Bij zorgvuldig gebruik kan bleekmiddel ook worden gebruikt om vogelbaden schoon te maken. Een oplossing van 1 deel bleekmiddel op 9 delen water kan effectief zijn bij het verwijderen van hardnekkige vlekken en het desinfecteren van uw badkuip. Het is echter belangrijk om het bad na het schoonmaken grondig uit te spoelen om eventuele bleekresten te verwijderen. Dit komt omdat zelfs kleine hoeveelheden bleekmiddel schadelijk kunnen zijn voor vogels. Dit is de reden waarom we bleekmiddel over het algemeen vermijden. Heeft u schoonmaakartikelen voor vogelvoederhuisjes, vogelbaden of vogelhuisjes die hier niet vermeld staan? Wij horen het graag! Laat een reactie achter en wij gaan er naar kijken!


0 views0 comments

Commentaires


bottom of page