top of page
Writer's pictureBirds of West Cobb

Winter ontmoet de verlegen Robijnkroonkoning

Voor een amateurfotograaf of vogelaar lijkt dit misschien een heel moeilijke taak. De snelheid waarmee een verlegen koningskoningin met robijnkroon arriveert, iets eet en vervolgens in de struiken verdwijnt, is werkelijk verbazingwekkend. Wekenlang worstelde ik met het maken van foto's die ik met het publiek kon delen. Mijn mening is dat deze robijnkroonkoninkjes mij en andere fotografen erg irriteren.

Het grappige is dat als we 's ochtends het vogelzaad en de meelwormen naar de voederbak brengen, de winterkoninkjes meestal langs ons vliegen en op de balkonleuning landen... alsof we zeggen: "Bedankt voor het eten, mens." . Maar zodra de camera scherpstelde... ugh, ze waren verdwenen!

We hebben ontdekt dat deze vogels graag gedroogde stukjes meelworm eten (overgebleven of gebroken stukjes gedroogde meelwormen die andere vogels niet eten) of kleine stukjes C&S niervet , maar geen zaden. Dit is wat wij ze geven. Deze omvatten saffloerzaden, gepelde zonnebloemen en pindamengsels. Een ander ding dat we ontdekten is dat ze, hoewel ze water drinken, gemakkelijk bang zijn voor grotere vogels, dus je moet ze voorzien van een klein waterbakje.

De Robijnkroonkoning is een kleine vogel die ongeveer even groot is als de Carolina Chickadee.

In de lente of zomer zul je ze niet in de buurt van vogelvoergebieden tegenkomen, maar als het weer koeler is en er weinig insecten zijn, kun je elke ochtend en soms zelfs 's middags een of twee van deze charmante kleine wezens zien.

Van een afstand kan de Robijnkroonkoning worden aangezien voor een saaie wintervink, maar als je zijn 'kroon' ziet, die typisch helder rood/oranje is, weet je dat het iets speciaals is.

De kleur is over het algemeen licht grijsbruin of grijsgeel, waarbij de vleugels en staart iets helderder geel zijn.

Als je Carolina-winterkoninkjes kent en de manier waarop ze bewegen, bewegen winterkoninkjes op dezelfde manier. Ze klapperen snel met hun vleugels, springen gemakkelijk van tak naar tak en verdwijnen uit het zicht met de geringste beweging van hun vleugels. Heb je ooit een robijnkroonkoninkje in het echt gezien? Ik hoor graag je mening in de reacties hieronder!


0 views0 comments

Commentaires


bottom of page